Linkuri accesibilitate

Duma de Stat acuză Ucraina şi Moldova că ar şantaja Transnistria prin sancţiuni economice


Duma de Stat a Federatiei Ruse a acuzat Ucraina si Republica Moldova de „aplicarea unor sanctiuni economice fata de Transnistria în scopul obligarii acesteia sa accepte niste variante de solutionare a problemei, care de fapt înseamna încalcarea dreptului republicii la un statut special”.

Deputatii rusi au acuzat Ucraina si Republica Moldova de încalcarea Memorandumului privind normalizarea situatiei dintre Chisinau si Tiraspol, semnat în 1997 la Moscova, conform caruia Transnistria are dreptul de a „stabili de sine statator contacte economice, tehnico-stiintifice si culturale internationale”. Joi parlamentul de la Chisinau a adoptat o declaratie politica in care se arata ca autoproclamatele autoritati nistrene “escaladeaza in mod artificial tensiunile”.

In sedinta de ieri a Consiliului permanent al OSCE, ambasadorul american la OSCE, Julie Finley a calificat noile reglementari vamale drept “simple si corecte”. Ea a cerut Tiraspolului sa participa la urmatoare runda de negocieri – planificata pentru 4-5 aprilie si “sa se pregateasca pentru negocieri serioase”.
XS
SM
MD
LG