Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Statele Unite au declarat ca imbogatirea uraniului pe teritoriul iranian este inacceptabila. Mesajul a fost facut de Secreatrul de stat Condoleezza Rice dupa discutiile pe care le-a avut cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, aflat la washington. Condoleezza Rice: “Cred ca Statele unite au fost foarte clare cind au spus ca imbogatirea uraniului si reprocesarea lui pe teritoriul iranian nu se poate accepta din cauza riscului proliferarii nucleare”.

Ministrul rus de externe a spus ca in negocierile pe care Rusia le-a avut cu Iranul, Moscova a cautat sa convinga Teheranul sa raspunda solicitatilor Agentiei Natiunilor Unite pentru Energie Atomica: “Ceea ce este esential este sa fim siguri ca vor fi clarificate de catre comunitatea internationale toate problemele legate de programul nuclear al Iranului, dar nepermitind sa apara riscul volarii regimului de neproliferare nucleara”.

Vicepresedintele Dick Cheney a atras atentia asupra unor consecinte grave pe care Teheranul ar putea sa le aibe daca va continua sa sfideze comunitatea internationala.

Evolutia relatiilor dintre Rusia si Statele Unite a fost deasemenea discutata la intrevederea Lavrov-Rice. “Am avut si posibilitatea sa vorbim despere imgrijorarile noastre despre o serie de evolutii in politica interna rusa si am apreciat spriritul bun si sincer in care am discutat aceste probleme” - a declarat Secretarul de stat american.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG