Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La Beirut, sute, poate, mii de persoane au protestat pe strazile cartierului crestin din estul orasului impotriva publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed. Consulatul danez a fost devastat. Agentia France Press informeaza ca peste 20 de persoane au fost ranite in curusl demonstratiilor.

Intre timp, ministerul de externe de la Copenhaga a cerut cetatenilor danezi sa paraseasca Libanul. Corpul diplomatic fusese evacut inca de ieri, dupa incidentele similare din Siria. Simbata, protestele din fata ambasadelor Danemarcei si Norvegiei de la Damasc au degenerat in acte de violenta. Cele doua cladiri au fost devastate.

Statele Unite au criticat autoritatile siriene pentru faptul ca nu au protejat cele doua ambasade, dar si publicarea caricaturilor, pe care Departamentul de stat le-a calificat “jignitoare”.

Vatianul la rindul sau a dat publicitatii o declaratie in care critica caricaturile dar si protestele violente din lumea araba. Biserica catolica afirma ca liberatea de expresie nu include si libertatea de a jigni sentimentele religioase ale credinciosilor.

Presedintia austriaca a Uniunii Europene a condamant protestele violente impotriva ambasadelor, iar ministrul de externe al Germaniei a reamintit ca libertatea de expresie si a relgiei sint drepturi universale, nu numai europene.
XS
SM
MD
LG