Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


De luni cateva zeci de blocuri de locuinte din Chisinau vor ramine fara caldura, din cauza datoriilor. Principalul furnizor de energie termica din Chisinau, societatea pe actiuni „Termocom” si-a reluat avertizarile, responsabilii acesteia afirmand ca sunt decisi sa faca acest lucru, indiferent de temperatura care se va inregistra afara.

Administratorul prinicipal al Societăţii Termocom, Dionisie Antocel, a declarat postului nostru de radio ca pina astazi locatarii din blocurile avertizate au reusit sa-si plateasca doar 15 la suta din datorii. Cele mai multe blocuri de locuite cu datorii pentru caldura si apa calda sunt in sectoarele Botanica, Rascani si Buiucani.

Datoriilor consumatorilor pentru caldura si agent termic, inclusiv cele istorice, se ridica in prezent la peste 440 de milioane de lei. Dintre aceste in jur de 380 de milioane sunt datorii ale consumatorilor casnici.

In luna decembrie anul trecut, Termocom a deconectat 4 blocuri de locuit din cauza datoriilor de peste un milion de lei pentru caldura.
XS
SM
MD
LG