Linkuri accesibilitate

Dick Marty (Consiliul Europei) acuză guverne europene de complicitate cu CIA


Senatorul elvetian Dick Marty care investigheaza, din partea Consiliului Europei, cazul presupuselor inchisori secrete americane din Europa, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca guvernele europene ar fi dat dovada de complicitate in activitatile ilegale ale Agentiei Centrale de Informatii – CIA – in razboiul antiterorist.

“Vreau sa fiu bine inteles – problema nu priveste doar Romania si Polonia. Ar fi prea simplu sa acuzam aceste tari. Cred ca intreaga Europa a acceptat sa pastreze tacerea, pentru ca, daca este adevarat ca ceva s-a intimplat in Romania si Polonia, atunci ceva s-a petrecut in mai multe alte tari, si multe dintre ele stiu ce se intimpla. Pentru mine, intr-o astfel de situatie, sa stii ce se intimpla si sa pastrezi tacerea este tot atit de grav cu a tolera astfel de actiuni pe teritoriul tarii” – a declarat Dick Marty.

Printre tarile europene mentionate in acest scandal se afla Polonia, Romania, Germania, Narea Britanie, Macedonia, Ucraina si provincia Kosovo. Statele Unite nici nu au confirmat si nici nu au negat existenta unor centre de detentie secrete americane in Europa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG