Linkuri accesibilitate

A influenţat declaraţia Putin-Iuşcenco ultima rundă a negocierilor 5+2?


Participantii la negocierile asupra difirendului transnistrean au refuzat sa faca comentarii pe marginea declaratiei comune a presedintilor Ucrainei si Rusiei in problema transnistreana, semnata pe 15 decembrie la Soci in Rusia, in care acestia s-au angajat sa conlucreze pentru ca regiunea transnistreana sa obtina un statut special, respectandu-se suveranitatea si integritatea teritoriala a Moldovei.

Participantii au declarat unanim ca acest document nu a influentat mersul ultimei runde de negocieri incheiate vineri la Chisinau. Ministrul Reitegrarii, Vasile Sova a declarat ca acest document, semnat de presedintii Victor Iuscenco si Vladimir Putin, nu a fost discutat nemijlocit in cadrul negocierilor si ca despre impactul lui se va putea vorbi mai tarziu.

Acelasi lucru l-a afirmat Dmitri Tkaci, ambassador cu misiuni speciale al Ucrainei la negocieri, care a refuzat sa spuna insa daca documentul certifica cedarea pozitiilor de catre Kiev. Tkaci a pretins ca presa acorda acestei declaratii o importanta exagerata.

Si seful Misiunii OSCE William Hill s-a eschivat sa spuna despre efectul acestei declaratii asupra procesului de reglementare a diferendului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG