Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Concluzia este că avem înţelegere şi susţinere din partea României referitor la problema transnistreană şi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană - a declarat textual presedintele Voronin.

Referitor la Transnistria, Vladimir Voronin a precizat ca presedintele roman impartaseste opinia sa ca organizarea acum de alegeri in regiunea secesionista ar fi prematura. El s-a referit in acest context si la documentul semnat saptamina aceasta cu presedintele ucrainean Iuscenko in care se cerea constituirea unei comisii internationale pentru monitorizarea democratizarii Transnistriei.

Referindu-se la tratativele care incep luni la Odessa, Vladimir Voronin a declarat că Republica Moldova va îngheţa discutiile în problema transnistreană dacă la negocieri nu vor fi acceptate SUA şi Uniunea Europeană ca membri cu drepturi depline.

La rândul său, presedintele Traian Basescu a declarat: "Nu se pune problema unor alegeri libere în Transnistria. Acolo nu există partide politice, nu există o presă liberă, nu există dreptul de a se exprima opinia. Încercarea aşa-ziselor autorităţi de la Tiraspol în aceste condiţii, nu poate fi decât un eşec, căci nu vor fi recunoscute de nimeni pe plan internaţional".

In ceea ce priveste relatiile Bucuresti - Chisinau, Preşedintele român a spus că una din priorităţile politicii externe a României este finalizarea tratatului de bază cu Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG