Linkuri accesibilitate

Frantisek Priplata, ceh condamnat la opt ani închsoare, părăseşte fraudulos România


Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata, condamnat în România la opt ani de închisoare pentru instigare la asasinarea liderului sindical al Tepro Iaşi, a reuşit să iasă din România, fiind văzut în Buchlovice, Cehia. Potrivit ediţiei de duminică a cotidianului Blesk, Priplata a declarat că a trecut ilegal graniţa în noaptea de joi spre vineri.

Priplata, care susţine că este nevinovat, nu a fost încarcerat conform sentinţei, întrucît Tribunalul Satu Mare a amânat de mai multe ori începerea executării pedepsei, din motive de sănătate a condamnatului.

Ministerul ceh Justiţiei aşteaptă ca autorităţile române să emită un mandat internaţional de arestare pe numele lui Priplata - a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei cehe.

Procesul lui Priplata a început în toamna lui 2000, când a fost acuzat de implicare în uciderea liderului sindical Virgil Săhleanu, cehul fiind condamnat pentru instigare la crimă. Săhleanu ceruse anularea contractului de privatizare a societăţii Tepro Iaşi, care fusese cumpărată de firma cehă Zelezarny Veseli.
XS
SM
MD
LG