Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Declaratia a fost facuta dupa intilnirea pe care a avut-o cu presedintii celor trei tari baltice. George Bush a mai spus ca este in interesul Rusiei sa aibe la granite tari democratice si a facut un apel pentru alegeri libere si democrate in Belarus. De la Riga presedintele american pleca in Olanda si luni se va afla la Moscova, la ceremoniile care vor avea loc in Piata Rosie la aniversarea a 60 de ani de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Dintre presedintii tarilor baltice, doar presedinta Letoniei Vaira Vike Freiberga se va afla la Moscova. Presedintele georgian Mihail Saakasvilli nu va participa nici el la ceremoniile de la Moscova pentru ca nu s-a ajuns la o intelegere intre Moscova si Tbilisi in privinta desfiintarii celor doua baze rusesti aflate pe teritoriul Georgiei. Saakashvili nu va fi prezent nici miine la Moscova la reuniunea la virf a tarilor CSI.

Presedintele american George Bush va vizita marti, pe 10 mai Georgia, o vizita despre care analistii politici afirma ca ii va irita pe liderii de la Kremlin.
XS
SM
MD
LG