Linkuri accesibilitate

Traian Basescu: "Tot ce este omeneste posibil pentru salvare ostatecilor"


Presedintele Romaniei Traian Basescu a asigurat ca autoritatile fac tot ce este “omeneste posibil” pentru a obtine eliberarea ceor trei jurnalisti romani, rapiti in Irak pe 28 martie. Vineri, televiziunea araba Al Jazeera a difuzat o caseta video cu cei trei jurnalisti romani, Marie Jeane Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Pentru prima data, rapitorii se identifica si cer Romaniei sa-si retraga trupele din Irak in decurs de patru zile. In caz contrar, ostatecii vor fi executati – au amenintat rapitorii, care s-au identificat drept gruparea “Muadh ibn Jabal”.

Intr-o caseta video separata, este prezentat si traducatorul jurnalistilor, Mohammed Monaf, care apeleaza (sub amenintarea armelor) la sprijinul presedintelui american. Monaf are si cetatenia americana.

Purtatoarea de cuvint a presedintiei, Adriana Saftoi a declarat vineri seara ca este vorba de un “mesaj de confirmare a identitatii rapitorilor si a negociatorului, o etapa obisnuita in procedurile pentru asemenea situatii”. Cu aceeasi ocazie, ea a confirmat ca asa-numita celula de criza a presedintiei este in contact cu rapitorii jurnalistilor romani.
XS
SM
MD
LG