Linkuri accesibilitate

Olli Rehn elogiază reformele din Serbia şi Bosnia


Comisarul European pentru Extindere Olli Rehn a declarat că Serbia şi Bosnia au făcut progrese foarte bune în implementarea reformelor cerute de Uniunea Europeană, mai ales în ce priveşte cooperarea cu Tribunalul de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie.

Uniunea Europeană a amînat săptămâna trecută începere negocierilor de aderare cu Croaţia, pe motiv că această ţară nu ar fi reuşit să aducă în faţa Tribunalului Naţiunilor Unte persoane suspectate de crime de război.

Lideri ai comunităţii sârbe din Bosnia au făcut apel la persoanele căutate pentru crime de război să se predea Tribunalului Naţiunilor Unite de la Haga pentru fosta Iugoslavie. Reprezentantul sârb la preşedinţia tripartită a Bosniei, Dragan Cavic şi ministrul de Interne Darko Matijasevic au cerut să se predea personalor de pe lista de suspecţi emisă de tribunal.

Şapte foşti comandanţi militari ai sârbilor bosniaci s-au predat sau au anunţat că se vor preda Tribunalului, dar încă 9, între care Radovan Karadzic şi Ratko Mladic căutaţi pentru genocid rămân în libertate.
XS
SM
MD
LG