Linkuri accesibilitate

Alegerile din Moldova au respectat în general standardele OSCE şi ale Consiliul Europei


Într-o declaraţie a Misiunii Internaţionale de Monitorizare a Alegerilor se arată că scrutinul din 6 martie din Moldova s-a desfăşurat în general conform majorităţii standardelor OSCE şi ale Consiliului Europei.

Kimmo Kiljunen, care a condus delegaţia de observatori a Adunării Parlamentare OSCE, a declarat că respectarea standardelor electorale OSCE a fost pusă în umbră de condiţiile inegale de desfăşurare a campaniei electorale şi de restricţiile privind accesul la mass media, aspecte negative care au fost semnalate deja la alegerile din 2003 şi care nu îşi au locul într-o democraţie.

La rîndul său, şeful delegaţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Andre Kvakkestad a deplîns faptul că în Moldova nu s-a dat curs recomandării din 2001 de a se coborî plafonul accesului în parlament.

Vorbind din partea Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, Istvan Gyarmati a declarat că regulamentele restrictive legate de campania electorală şi accesul la mass media au împiedicat informarea alegătorilor în ceea ce priveşte toţi concurenţii electorali.
XS
SM
MD
LG