Linkuri accesibilitate

Corespondenţii Europei Libere despre atmosfera la secţiile de votare


Iata care era atmosfera in zona de sud a tarii, de unde ne da mai multe informatii Sergiu Praporscic. La Cahul au fost inregistrate mici nereguli, unii votanti incercand sa intre cate doi in cabina de vot, sot si sotie, sau refuzand sa voteze cand aflau ca li se va aplica stampila “Votat” in actul de identitate. Fortele de ordine se comporta regulamentar, stand la cativa metri, in afara sectiilor de votare. Observatorii nu au semnalat incalcari semnificative.

Despre situatia la sectiile de vot din nordul Republicii Moldova relatează Valeriu Cater: “La Donduseni, prezenta la vot este foarte mare, in cateva sectii de vot lumea nu mai incapea in sectiile de votare si statea pe afara. Toate persoanele pe care le-am intrebat ce asteapta de la viitorul parlament au subliniat trei lucruri: salarizare intai si-ntai, corectitudine din partea parlamentarilor si surprinzator, toti au vorbit despre problema coruptiei. Observatorii spun ca nu au fost inregistrate incalcari.”

La Varnita, la zona de trecere intre Republica Moldova si regiunea separatista transnistreana s-a aflat Valentina Ursu, potrivit careia prezenta alegatorilor este atat de mare incat au inceput sa se formeze cozi chiar de la deschiderea sectiilor de votare. Urnele de vot se umplu foarte repede si Comisia Electorala centrala urmeaza sa ia o decizie daca acestea pot fi inlocuite cu urne noi.

Presedintele Consiliului National romano-american din Los Angeles Nicolae Popa, care s-a aflat la Varnita in calitate de observator, a declarat ca “s-a facut totul pentru a se impiedica votarea – cabine putine, cozi interminabile, oamenii stateau in ploaie si inca de cum am ajuns, oamenii se plangeau ca nu mai e loc unde sa-si puna buletinele de vot.”

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG