Linkuri accesibilitate

Coaliţia 2005: Raportul de monitorizare a primelor 5 ore de votare


Lipsa numarului si seria actelor de indentitate ale persoanelor din listele de votare este cea mai frecventa incalcare inregistrata pana la ora actuala de catre observatorii procesului de votare din partea Coalitiei civice pentru alegeri libere si corecte (Coalitia-2005).

Potrivit raportului Coalitiei-2005, in mai multe sectii de votare din listele electorale lipsesc seria si numarul actelor de identitate a alegatorilor. Totodata, in regiunea trans-nistreana, la postul de radio "Pridnestrovie", la ora 8.00, a fost difuzat un apel prin care populatia a fost chemata la vot, fiind desfasurata si agitatie electorala in favoarea liderului Blocului "Moldova Democrata", Serafim Urechean, si impotriva liderului Partidului Popular Crestin Democrat, Iurie Rosca si a Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, acestia fiind calificati "coalitia Rosca-Voronin".

In orasul Taraclia, potrivit raportului citat de Basa-Press, se comercializeaza bauturi alcoolice in sectiile de votare. Tot in Taraclia, la una din sectii, observatorul din partea PCRM are imprimat pe fular secera si ciocanul - sigla electorala a PCRM. La Comrat, pe langa faptul ca in listele electorale nu erau incluse datele complete ale alegatorilor, urna de vot este de culoare rosie, culoarea electorala a PCRM.

Raportul a fost facut public dupa monitorizarea procesului de votare de catre cei peste 2200 de observatori ai Coalitiei-2005, intre orele 7.00 si 12.00.
XS
SM
MD
LG