Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Autorităţile americane care au început o investigaţie, au anunţat că trupele au deschis focul după ce automobilul care îi transporta pe Sgrena şi pe agentul de securitate implicat în negocierile de eliberare a jurnalistei, s-a apropiat în mare viteză de un punct de control, părînd să ignore semnalele de avertisment care îi cereau să oprească.

Agentul italian, care a protejat-o cu trupul său pe Giuliana Sgrena, a decedat în urma rănilor produse de tirul soldaţilor americani. Rănită la umăr, jurnalista italiană a fost transportată la un spital american şi urmează să se întoarcă astăzi la Roma.

Premierul italian Berlusconi l-a convocat pe ambasadorul american pentru a-i cere o explicaţie în legătură cu încidentul mortal de la Bagdad. Într-o conferinţă de presă ulterioară, Berlusconi a deplîns faptul că bucuria resimţită de toţi compatrioţii săi la anunţul eliberării Giulianei Sgrena a trebuit să se transforme într-o durere adîncă pentru moartea unui italian de un curaj şi un spirit de sacrificiu exemplare.
XS
SM
MD
LG