Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Traian Băsescu a declarat în acest context că în cursul recentei sale vizite la Moscova a avut impresia că preşedintele Vladimir Putin nu pare să respingă acest punct de vedere.

În privinţa relaţiilor României cu Republica Moldova, preşedintele Băsescu a declarat că evoluţia lor va depinde de modul în care se vor desfăşura apropiatele alegeri legislative.

Şeful statului român a amintit în acest context că aproximativ 400 de observatori români vor participa la monitorizarea alegerilor.

Întrebat despre noul interes manifestat de Bucureşti faţă de regiunea Mării Negre, preşedintele Băsescu a afirmat că alături de Rusia, Ucraina, Bulgaria şi Turcia, România trebuie să se implice în combaterea criminalităţii din zonă.

Totodată Traian Băsescu a atras atenţia asupra importanţei extraordinare pe care Marea Neagră o capătă în perspectiva exploatării resurselor energetice din bazinul caspic.

În privinţa obiectivelor sale de politică internă, preşedintele Băsescu şi-a reafirmat intenţia de a combate corupţia, fenomen pe care îl consideră drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale. El a declarat că de la preluarea mandatului a devenit ţinta unor atacuri în presă din partea acelor organe mass-media controlate de anumite grupuri de interese care urmăresc să descurajeze campania anti-corupţie.

În privinţa arhivelor Securităţii, preşedintele Băsescu s-a pronunţat pentru o deschidere totală a dosarelor fostei poliţii politice comuniste şi a anunţat că va ridica problema la prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare de la 28 februarie.
XS
SM
MD
LG