Linkuri accesibilitate

Moscova: Curtea Supremă respinge cerea opoziţiei de anulare a alegerilor parlamentare din 2003


Curtea Supremă de la Moscova a respins cererea mai multor reprezentanţi ai opoziţiei de anulare a alegerilor parlamentare din 2003. Instanţa de apel a Curţii a menţinut respingerea procesului intentat de un grup format din parlamentari comunişti şi liberali, care susţineau că rezultatul scrutinului din 2003 a fost influenţat prin relatări de presă părtinitoare în favoarea partidului Rusia Unită, sprijinit de către Kremlin.

Reclamanţii au suţinut că posturile de televiziune au difuzat doar materiale pozitive despre Rusia Unită, ridiculizîndu-i sau ignorîndu-i pe contracandidaţi.

Rusia Unită a obţinut 300 de mandate din cele 450 ale Dumei de Stat, prezenţa comuniştilor în camera inferioară a parlamentului moscovit s-a redus considerabil, iar două din principale partide cu orientare liberală, între care şi Yabloko, nu au reuşit să treacă pragul de 5 la sută necesar pentru intrarea în parlament.

Observatorii occidentali au criticat felul cum s-a desfăşurat scrutinul spunînd că alegerile din 2003 nu au fost corecte, fiind un pas înapoi pentru democraţie.
XS
SM
MD
LG