Linkuri accesibilitate

SUA indeamna la o prezenta "robusta" a societatii civile la monitorizarea alegerilor


Ambasada Statelor Unite la Bucuresti felicita organizatiile societatii civile din Romania pentru munca importanta pe care au facut-o trimitind observatori independenti la alegerile parlamentare si la primul tur al alegerilor prezidentiale din 28 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA citat de agentia MEDIAFAX, aceste organizatii au furnizat “o analiza foarte valoroasa a modului în care s-au desfasurat alegerile”.

Oficialii ambasadei spun ca au aflat de "îngrijorarile justificate" exprimate de multe organizatii privind numeroasele nereguli din timpul votului, dar îndeamna, totusi, grupurile independente ca, în loc sa se retraga din pozitia de observatori în cel de-al doilea tur al de scrutin, sa ofere, în schimb, o prezenta "robusta" a societatii civile în procesul de monitorizare din 12 decembrie.

Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Pîrvulescu a anuntat ca APD isi retrage observatorii si nu va mai participa la monitorizarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, considerînd ca legislatia care reglementeaza alegerile este prea permisiva.
XS
SM
MD
LG