Linkuri accesibilitate

Mahmoud Abbas - candidatul Fatah la preşedinţia palestiniană


Miscarea Fatah principalul partid de guvernare in teritoriile palestiniene l-a numit pe premierul Mahmoud Abbas drept candidat in alegerile pentru presedintia autoritatii palestiniene, dupa ce anterior Abas a fost ales si lider al Miscarii de eliberare a Palestinei, din care face parte si Fatah.

Mahmoud Abas a declarat la o sedinta speciala a parlamentului palestinian ca va continua eforturile lui Yasser Arafat de creare a statului palestinian: "Iti promitem ca nu ne vom odihni pana nu vom obtine dreptul de intoarcere pentru poporul nostru si nu se va pune capat tragediei diasporei.”

Totusi, o parte din membrii miscarii Fatah propun la presedintia autoritatii palestiniene candidatura lui Marwan Barghouti, unul dintre liderii celei de a doua intifade, arestat si detinut in Israel.

In Egipt, secretarul general ONU, Kofi Annan, a purtat discutii cu oficialitati americane, ale Uniunii Europene si Rusiei privind conflictul israelo-palestinian. Annan a anuntat ca partile si-au reafirmat hotarirea de a sprijini alegerile palestiniene din 9 ianuarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG