Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Verheugen ar fi declarat că este posibil ca negocierile României cu Uniunea Europeană pe ultimele trei capitole să se încheie până la 24 noiembrie, adică înainte de alegerile prezidenţiale şi generale de pe 28 noiembrie.

“Suntem profund îngrijoraţi de faptul că declaraţia Dumneavoastră a prejudiciat serios obligaţia Comisiei Europene de a rămâne neutră în apropiatele alegeri din România” - se spune în scrisoarea celor patru organizaţii ale societăţii civile.

“În mod clar, în cazul în care Comisia Europeană va accepta pe 24 noiembrie că ţara a îndeplinit toate condiţiile acqui-ului comunitar, acest lucru va oferi un avantaj electoral considerabil actualului guvern” - se mai spune în scrisoarea organizaţiilor neguvernamentale care cer Comisiei Europene să confirme că nu are nici o preferinţă în ce priveşte rezultatele alegerilor din România.

“Dacă nu se va face acest lucru, se va ajunge la o concluzie inevitabilă – Comisia Europeană a luat o poziţie partizană în favoarea actualului guvern al României” - încheie scrisoarea Think Tank România, Societatea Academică Română, Pro Democraţia şi APADOR CH.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG