Linkuri accesibilitate

George Bush: "Există şansa înfiinţării unui stat palestinian"


Presedintele american George Bush a declarat ca exista „o mare sansa” pentru crearea unui stat palestinian independent si s-a angajat sa coopereze indeaproare cu liderii europeni in acest sens.

"Cred ca avem sanse mari sa constituim un stat palestinian si intentionez in urmatorii 4 ani sa folosesc puterea politica a Statelor Unite in acest scop. Cred ca este in interesul intregii lumi ca un stat cu adevarat liber sa fie constituit.” - a declarat presedintele George Bush la o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul britanic Tony Blair. Bush si-a exprimat disponibilitatea de a acorda ajutor in desfasurarea alegerilor palestiniene.

La rindul sau, premierul britanic a pledat pentru imbunatatirea relatiilor euro-atlantice, subliniind necesitatea cooperarii pentru instaurarea unui climat de stabilitate in Irak, intarirea democratiei in Afganistan si revitalizarea procesului de pace in Orientul Mijlociu.

Presedintele Bush a declarat ca spera sa intreprinda o vizita in Europa imediat ce va fi posibil dupa inaugurarea sa la 20 ianuarie.
XS
SM
MD
LG