Linkuri accesibilitate

Procuratura declanşează 5 cauze penale în legătură cu distribuirea unor loturi de pămînt în Chişinău


Procuratura Generala (PG) a Republicii Moldova a dispus urmarirea penala a tuturor persoanelor suspectate de distribuirea ilegala a loturilor de pamant in municipiul Chisinau. Intr-un comunicat de presa al PG, se anunta declansarea a cinci cauze penale, in baza art.327, pentru abuz in serviciu comis de catre functionari ai Primariei, care si-au atribuit ilicit 546 de terenuri de pamant in cadrul sedintelor Primariei din 01.05.2003, 17.05.2003 si 24.05.2003".

Comunicatul subliniaza ca "in cadrul urmaririi penale au fost depistate multiple ilegalitati", inclusiv faptul ca "terenurile au fost transmise in proprietate la pretul normativ si nu la pretul de piata, in cadrul licitatiilor funciare", asa cum prevede legislatia.

Primarul capitalei, Serafim Urechean a declarat ca toate loturile de pamant din Chisinau au fost transmise in proprietate in stricta conformitate cu legislatia in vigoare. "Campania declansata de guvernarea comunista impotriva Primariei si a mea personal, pe motiv ca municipalitatea ar fi vandut ilegal peste 500 de loturi de pamant este un bluf politic si are drept scop discreditarea Blocului de opozitie "Moldova Democrata" al carui lider sunt".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG