Linkuri accesibilitate

Guvernul Tarlev urmăreşte suspendarea deciziilor Primăriei Chişinău de repartizare a terenurilor de pământ pentru construcţii


Guvernul a cerut organelor de ancheta si control sa initieze procedura de suspendare si anulare a deciziilor de repartizare a terenurilor de pamant pentru constructii sau drepturi de proprietate asupra acestora adoptate de Consiliului municipal Chisinau si Primaria capitalei, daca aceste hotarari se vor dovedi a fi ilegale.

Departamentul constructii si dezvoltare a teritoriului sustine ca in capitala ar exista peste o mie de asemenea terenuri, atribuite in conditii ilegale, si situatia lor, asa cum se arata in decizie, urmeaza a fi adusa in starea initiala. Prin urmare, decizia guvernului ar putea insemna demolarea constructiilor de pe aceste terenuri.

Acuzatiile de atribuire ilegala a terenurilor pentru constructii au fost respinse in mod categoric de catre primarul capitalei Serafim Urechean. El a calificat decizia guvernului drept parte a unui scenariu de denigrare a imaginii Primariei si drept o rafuiala in spiritul celor staliniste din anul 1937.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG