Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel dă cîştig de cauză companiei Teleradio Moldova în procesul intentat de jurnaliştii protestatari


Curtea de Apel a dat castig de cauza administratiei Companiei Teleradio-Moldova in procesul ce i l-au intentat jurnalistii protestatari, reuniti in Comitetul pentru Apararea Demnitatii Umane si Profesionale.

Dupa ce a audiat pledoariile celor doua parti in proces, judecatorul Ion Secrieru a respins cererea reclamantilor, considerand-o nefondata. El a anuntat ca isi va motiva decizia in termen de 15 zile.

Unul dintre avocatii jurnalistilor, Dorin Chisrtoaca, a declarat ca va ataca acesta hotarare a Curtii de Apel, imediat dupa ce va fi anuntata motivatia.

In timpul sedintei de la Curtea de Apel, jurnalistii de la Teleradio-Moldova au continuat protestele, pichetand pentru a cincea zi consecutiv sediul Parlamentului. Comitetul pentru Apararea Demnitatii Umane si profesionale a suspendat protestele din fata Casei Radio, fara sa renunte, insa, la manifestatiile din centrul Chisinaului.

Jurnalistii protestatari vor continua sa picheteze pe parcursul saptamanii, timp de cateva ore, la pranz, sediul Legislativului, iar in fiecare duminica sa convoace mitinguri la monumentul lui Stefan cel Mare.

Tot vineri, la greva foamei a renuntat Lidia Bobana, ultima jurnalista care apelase la aceasta forma de protest.
XS
SM
MD
LG