Linkuri accesibilitate

Meeting al opoziţiei politice ucrainiene


Opozitia politica de la Kiev organizeaza astazi un miting la Kiev si se asteapta ca la acest miting sa participe si candidatul opozitiei la alegerile prezidentiale din 31 octombrie, Viktor Yushcenko. Potrivit agentiilor internationale de presa, consilierul lui Yushcenko a declarat ieri ca imbolnavirea subita a candidatului opozitiei, ar putea fi cauzata de ceea ce el a numit " un atentat" asupra vietii lui Yushcenko.

Candidatul opozitiei la alegerile prezidentiale s-a imbolnavit pe 6 septembrie, a fost internat la Viena si a fost diagnosticat cu " infectie virala", inflamare a pancreasului combinata cu ceea ce doctorii austrieci au numit " prezenta unor substante chimice neidentificate si care nu sint in mod obisnuit asociate cu produsele alimentare".

In sondajele de opinie Yushcenko are un avans de 10 procente fata de premierul Victor Yanukovici, candidatul sustinut de actualul presedinte Leonid Kuchma. La Varsovia, adjunctul secretarului de stat american Richard Armitage a afirmat ca Statele Unite spera ca in Ukraina sa aibe loc alegeri " libere si corecte".

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG