Linkuri accesibilitate

Moscova: anularea deciziei de condamnare la închisoare pentru huliganism a corespondentului Europei Libere


Corespondentul serviciului rusesc al Europei Libere, Andrei Babitki a fost eliberat din inchisoare ieri, dupa apelul pe care l-a facut fata de sentinta pronuntata initial – se arata intr-o declaratie a postului nostru de radio. Un tribunal administrativ de la Moscova a admis cererea lui Andrei Babitki si a respins decizia magistratilor de a-l inchide pentru 5 zile, dar a pastrat verdictul de vinovatie. In loc de pedeapsa cu inchisoarea, Andrei Babitki a fost amendat cu 1000 de ruble, adica aproximativ 400 de dolari.

Presedintele postului nostru de radio, Tom Dine a afirmat ca a primit aceasta stire cu sentimente amenstecate “ Sint bucuros ca Andrei nu sta la inchisoare, dar sint ingrozit ca aceste acuzatii fabricate au putut fi mentinute si Andrei a trebuit sa plateasca o amenda”.

Dupa eliberarea sa, corespondentul serviciului rusesc al postului nostru de radio a declarat ca este convins ca decizia magistratilor a fost rasturnata numai datorita presiunii imediate facute din afara tarii, precum declaratia initiala a presedintelui corporatiei noastre Tom Dine. "As vrea sa imi exprim gratitudinea pentru toti cei care au reactionat atit de rapid exprimindu-si ingrijorarea fata de acuzatiile ricole care mi s-au adus intr-o incercare de a a ma impiedica sa imi fac meseria de jurnalist in Osetia de Nord".

Andrei Babitki a fost arestat pe aeroportul din Moscova pe 2 septembrie inainte de a se imbarca intr-un avion cu destinatia Caucaz. El a fost gasit vinovat de “ huliganism ” si condamnat initual la 5 zile de inchisoare.
XS
SM
MD
LG