Linkuri accesibilitate

Kievul cere Tiraspolului să redeschidă şcolile cu predare în grafia latină


Ministerul ucrainean de Externe le-a cerut autorităţilor de la Tiraspol să redeschidă şcolile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. Purtătorul de cuvânt Markian Lubkivsky este citat de agenţiile de ştiri cu declaraţia că "Ucraina, în calitate de participant la procesul de rezolvare a problemei transnistrene, cere redeschiderea şcolilor moldoveneşti cu grafie latină la 1 septembrie în aceleaşi condiţii în care ele au funcţionat până la închidere”.

“Dacă această cerere, care a fost făcută nu doar de Ucraina, ci şi de Rusia şi OSCE, va fi ignorată" - a spus Lubkivsky - "vom fi nevoiţi să punem restricţii transporturilor de mărfuri care trec prin Ucraina cu destinaţia Transnistria”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a declarat că sancţiunile ucrainene trebuie privite în contextul măsurilor luate împotriva autorităţilor de la Tiraspol de comunitatea internaţională, inclusiv de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care doresc rezolvarea rapidă a conflictului transnistrean.
XS
SM
MD
LG