Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Comentînd decizia Congresului Extraordinar al PSD privind candidatura lui Năstase, Theodor Stolojan a spus într-o conferinţă de presă la Craiova că Adrian Năstase este "cel mai bun prieten al baronilor" şi l-a numit "pivotul în jurul căruia corupţia a explodat în România".

Theodor Stolojan a amintit că, în anul 2000, România se afla pe locul 68 într-un clasament privind corupţia realizat de Transparency International. "Ca urmare a agravării corupţiei, an de an, sub guvernarea condusă de Adrian Năstase, ţara noastră ocupa în 2003 locul 83 în acelaşi clasament" - a arătat Theodor Stolojan.

El a adăugat că nu se poate vorbi despre un "nou PSD", deoarece, "atît timp cît PSD va fi în fruntea României, acest partid este condamnat să îşi conserve actuala gardă de lideri politici, pentru că sînt uniţi de gustul dulce al puterii".

El şi-a ilustrat teza arătînd că Adrian Păunescu nu mai candidează pe listele de la Dolj, ci pe cele de la Hunedoara; Vanghelie a fost dat afară din partid pentru a fi reprimit după ce a cîştigat un nou mandat de primar; Dan Darabont a devenit prefect al Capitalei după ce a pierdut alegerile; fostul primar Vasile Gherasim a fost numit secretar de stat".
XS
SM
MD
LG