Linkuri accesibilitate

Separatiştii nu înregistrează şcolile româneşti din Râbniţa şi Tiraspol; ei omit 8 punte din statutul liceului din Tighina


Mediatorii in conflictul transnistrian(reprezentanti ai OSCE, ai Rusiei si Ucrainei), au primit de la Tiraspol doar certificatul de înregistrare a Liceului Alexandru cel Bun din Tighina. Potrivit agentiei FLUX, în acest certificat se subliniază că liceul este înregistrat oficial la Tiraspol, pe un termen de un an, ca institutie nestatală, statutul scolii fiind acceptat cu exceptia a 8 puncte, printre care cel în care se arata ca predarea în liceu are loc în limba moldovenească pe baza grafiei latine, si altul în care se spune ca predarea are loc conform programelor de studii aprobate la Chisinau.

In ce priveste înregistrarea celorlalte două licee, din Râbnita si Tiraspol, separatistii sustin ca Liceul Evrica nu poate fi restabilit pe adresa precedentă, deoarece de la 4 august clădirea respectivă este ocupată de scoala de protectie sociala si reabilitare, iar la Tiraspol cladirea scolii nr. 20 ar necesita reparatii urgente, fiind absolut contraindicata pentru instalarea unei institutii de invatamint cu un contingent mai mare de 500 elevi.
XS
SM
MD
LG