Linkuri accesibilitate

Moldova propune Ucrainei consultări la Chişinău privind controlul vamal


Ministerul afacerilor externe a informat astazi Kievul ca Republica Moldova insista asupra deciziei anterioare privind suspendarea provizorie, incepind cu 20 august, a tuturor operatiunilor import-export, pentru persoane juridice, la punctele de control amplasate pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

In acest mod, se pare ca Chisinaul a decis sa nu dea curs invitatiei lansate de autoritatile ucrainene de a desfasura astazi si miine consultari la Kiev pe aceasta tema. Ca raspuns, ministerul moldovean de externe propune ca aceste consultari sa se desfasoare nu la Kiev, ci la Chisinau, iar tema dicutiilor sa fie identificarea conditiilor in care ar urma sa fie reluata trecerea marfurilor la posturile de pe segmentul transnistrean al frontierei de stat.

In nota de raspuns, ministerului de externe mai afirma ca actiunile intreprinse de guvernul Republicii Moldova sint indreptatite si corespund intru totul acordului moldo-ucrainean din 1997 privind punctele de control de la frontiera de stat a celor doua tari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG