Linkuri accesibilitate

Livrarile Gazprom către centrala Cuciurgan vor fi sistate complet, dacă de la 1 septembrie nu se va asigura plata consumului curent


Concernul rus Gazprom va continua sa reduca livrarile de gaze naturale catre Transnistria si, daca va fi nevoie, ii va debransa de la retea pe principalii consumatori, daca nu vor fi asigurate platile curente in proportie de suta la suta - a declarat vicepresedintele concernului, Alexandr Reazanov, la incheierea vizitei sale de doua zile in Republica Moldova.

Nivelul platilor in Transnistria, potrivit lui Reazanov, este mai mic de 50 la suta. In aceste conditii, Gazprom a redus deja livrarile cu cel putin 40 de procente. Problema cea mai mare este insa centrala electrica de la Cuciurgan, care consuma aproape jumatate din gazele livrate regiunii. Potrivit lui Rezanov, astazi centrala isi suplineste necesarul de gaze in mod ilegal, deci fara permisiunea Gazpromului, si pentru acest lucru va fi taxata la un tarif mediu european.

Alexandr Reazanov a declarat ca livrarile catre centrala vor fi sistate complet, daca de la unu septembrie ea nu va asigura plata consumului curent in proportie de suta la suta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG