Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Reacţionînd la invitaţia Moscovei de a lua parte alături de Tiraspolul la o reuniune urgentă cu participarea mediatorilor în conflict, Vasile Şova a afirmat că "exista proiectul de protocol pentru depăşirea crizei şcolilor din Transnistria, propus de mediatori, pe care noi l-am semnat si acum speram că mediatorii vor putea convinge Tiraspolul sa semneze acest protocol. Ulterior, vom putea relua discutiile pe marginea reglementarii pe ansamblu a conflictului transnistrean".

Vasile Şova a mai spus că transportul feroviar al Republicii Moldova nu este afectat de blocarea, de către autoritatile separatiste, a căii ferate in regiunea localităţii Tighina, trenurile fiind redirecţionate către Ocnita, ocolind regiunea separatista.

Referindu-se la amenintarile Tiraspolului de a bloca conducta de gaze spre Moldova si de a sista livrarile de energie electrica, Vasile Şova a spus ca aceste domenii sunt controlate de intreprinderi economice private si Chisinaul "are unele parghii pentru a nu admite asemenea actiuni din partea Tiraspolului".
XS
SM
MD
LG