Linkuri accesibilitate

Comuniştii refuză să dezbată situaţia şcolilor din Transnistria: deputaţii Alianţei Moldova Noastră părăsesc sala


Grupul parlamentar al Aliantei "Moldova Noastra" a abandonat sedinta finala a Parlamentului de la Chisinau din sesiunea de primavara - vara dupa ce majoritatea comunista a refuzat sa includa pe ordinea de zi situatia scolilor cu predare in grafia latina din Transnistria.

Liderul acesteia, Dumitru Braghis a declarat ca in aceste conditii membrii formatiunii pe care o reprezinta refuza sa participe la sedinta plenara a Legislativului si vor merge la scolile cu predare in grafie latina din Transnistria, pentru a se documenta pe teren asupra starii de lucruri.

Anterior, Dumitru Braghis ceruse sa fie trecuta pe ordinea de zi a sedintei plenare si discutarea problemei de la Compania "Teleradio-Moldova". Braghis a declarat ca mandatul stabilit prin lege al Comisiei de concurs de la Companie a expirat si deci deciziile acesteia sunt nefondate.

O propunere similara a avansat si deputatul Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), Stefan Secareanu. Parlamentarul a spus ca noaptea trecuta presedintele Companiei "Teleradio-Moldova", Ilie Telesco a concediat 14 angajati, fapt ce, in opinia lui Secareanu, a tensionat si mai mult starea de lucruri de la Companie.

Liderul grupului parlamentar al Comunistilor, Victor Stepaniuc a respins propunea opozitiei de aborda problema Companiei pe motiv ca administratia acestei institutii functioneaza si nu exista motive pentru interventia Parlamentului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG