Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit lui Saharneanu, în după-amiaza zilei de vineri, angajaţi ai agenţiei Moldpres, a cărei director este fostul consilier prezidenţial Valeriu Reniţă, au scos mobila din sala de conferinţe şi au expediat-o într-o direcţie necunoscută, conducerea UJM nefiind anunţată despre acest act.

Sala de conferinţe a UJM, care a servit mulţi ani drept centru recunoscut de informare a presei, unde partidele politice de toate culorile şi societatea civilă îşi putea da întâlnire cu presa, a fost retrasă de la UJM şi dată Cancelariei de Stat în anul 2002, iar sub pretextul reparaţiilor, din sală au fost scoase toate cărţile, materialele de arhivă şi draperiile cu logo-ul Uniunii, se arată într-un comunicat de presă al UJM.

Valeriu Saharneanu se întreabă dacă acţiunea este inspirată din tezele preşedintelui Voronin care a chemat partidele din opoziţie şi presa să dea dovadă de toleranţă şi corectitudine în numele democraţiei şi a libertăţii de exprimare?. Această acţiune vine să confirme convingerea noastră că între vorbele şi faptele guvernanţilor comunişti este o imensă depărtare - se mai arată în comunicatul citat de AP FLUX.
XS
SM
MD
LG