Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Parintii si profesorii au cautat sa opreasca camioanele incarcate sa paraseasca zona, dar au fost imprastiati de politie.

“Sint profund dezamagit de actiunea ilegala si inumana dela Tiraspol” a declarat Inaltul comisar OSCE pentru minoritati Rolf Ekeus, care a continuat “este o noua dovada ca regimul de la Tiraspol nesocoteste drepturile de baza ale omului si standardele de educatie. Aceasta indiferenta dauneaza miilor de copii care sint folositi de autoritatile transnistrene ca niste pioni intr-un joc politic”.

Incidentul este cu atit mai provocator – se arata in declaratia OSCE – cu cit survine numai la o zi dupa ce Inaltul comisar OSCE pentru minoritati a vizitat scoala.“

La Chisinau a avut loc o sedinta de urgenta pe aceasta tema, sedinta initiata de ministrul reintegrarii Vasile Sova cu sefii misiunilor diplomatice din Rusia, Ukraina, OSCE, Marea Britanie si Statele Unite.

Imediat dupa intalnirea sa cu ambasadorii, ministrul Vasili Sova a declarat presei ca detine informatii, potrivit carora administratia transnistreana se pregateste sa intreprinda maine actiuni similare la scoala internat pentru copii orfani de la Tighina, care se subordoneaza, la fel ca si scoala numarul 20 de la Tiraspol.
XS
SM
MD
LG