Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Decizia respectiva a fost adusa la cunostinta liderului administratiei transnistrene, Igor Smirnov, si a presedintelui Consiliului de Administratie al companiei moldo-ruse “Moldova-Gaz”, Ghenadi Abaskin, printr-o telegrama expediata vineri de catre vicepresedintele Consiliului de Administratie al ”Gazprom”, Aleksandr Reazanov.

Potrivit agentiei ruse de stiri ITAR-TASS, administratia “Gazprom” atentioneaza ca in Transnistria au fost practic intrerupte activitatile in vederea solutionarii prblemei datoriilor istorice si ale celor curente pentru gazele naturale rusesti.

In timp ce platile curente ale consumatorilor din Transnistria constituie 38 la suta din costul gazelor livrate, autoritatile locale nu vor sa sustina initiativa concernului “Gazprom” privind problema datoriilor acumulate pe parcursul anilor trecuti - se arata in telegrama expediata de vicepresedintele Consiliului de Administratie al “Gazprom”.

Agentia ITAR-TASS arata ca, in comparatie cu volum relativ mic de consum de gaze – de 1,5 mlrd metri cub in 2003 si 1,6 mlrd metri cubi in 2004, datoria Republicii Moldova fata de “Gazprom” a ajuns la 1,26 mlrd dolari, din care 961,2 mln – revin Transnistriei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG