Linkuri accesibilitate

Vicepresedintele Adunarii Parlamentare a OSCE lansează iniţiativa unei mese rotunde cu participarea Chişinăului şi Tiraspolului


Adunarea Parlamentara a OSCE este dispusa sa contribuie in mod practic la crearea in Republica Moldova a unui climat politic favorabil solutionarii conflictului transnistrean - a declarat vicepresedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, Kimmo Kiljunen.

In acest scop, in luna septembrie, va fi organizata o masa rotunda la Chisinau si Tiraspol, al carei scop ar fi semnarea unui document care sa contina pozitii comune, acceptate de ambele parti.

Kimmo Kiljunen si-a exprimat speranta ca initiativa mesei rotunde ar putea contribui la refacerea dialogului intre cele doua maluri ale Nistrului si la depasirea starii de neincredere fata de perspectivele solutionarii conflictului transnistrean.

La conferinta de presa care a incheiat vizita delegatiei Adunarii Parlamentare a OSCE a participat si vicepresedintele Parlamentului, Mihail Camerzan, care a precizat pozitia Moldovei fata de procesul de negocieri si anume ca acestea trebuie sa continuie in format pentagonal, cu sprijinul nemijlocit si activ al Uniunii Europene si al Statelor Unite.
XS
SM
MD
LG