Linkuri accesibilitate

Contestaţii ale Alianţei PNL-PD împotriva unor preşedinţi de secţii de votare din Bucureşti


Reprezentanţii Alianţei PNL-PD au depus contestaţii la BEC şi plîngeri la poliţie împotriva unor preşedinţi de secţii de votare din Bucureşti pe care îi acuză că au încercat să fraudeze alegerile.

Potrivit liderului PNL Bucureşti Ludovic Orban, citat de Mediafax: "în peste 20 de secţii de votare, preşedinţii au dispus unor membri ai birourilor electorale să semneze în alb procesul-verbal.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că peste 150 de secţii de votare nu trimiseseră pînă marţi la prînz dosarele cu procesele-verbale. Orban susţine că, în mod normal, această operaţiune trebuia rezolvată în 24 de ore după alegeri.

Liberalii şi democraţii mai reclamă şi faptul că există o mare discrepanţă între procentele Alianţei rezultate din exit-poll-uri şi cele care reies din datele parţiale furnizate de Birourile electorale.

Reprezentantul Alianţei în BEM, Aurelian Pavelescu, a acuzat-o pe Elena Rovenţa, preşedintele BEM, că a blocat activitatea acestui birou şi că întîrzierile intervenite "au o mare legătură cu scăderea procentelor Alianţei". MEDIAFAX

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG