Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Soria Blatmann a declarat ca cele 4 cazuri de agresiune asupra jurnalistilor din provincie sint “foarte ingrijoratoare pentru ca este vorba de agresiuni foarte, foarte violente asupra jurnalistilor si, daca ramin nepedepsite, ar putea sa devina un fapt comun.

Daca anchetele asupra acestor violente vor ajunge la un rezultat si daca se va dovedi ca in spatele acestor atacuri sint oameni politici, indiferent daca au actionat pe fata sau prin interpusi, sa fie pedepsiti dupa cum merita, fara discrimari politice. Ne asteptam la o toleranta zero si la o vointa politica din partea autoritatilor pentru a rezolva aceste cazuri, repet, foarte grave prin exemplul pe care il pot da la nivel local".

Intrebata cum crede ca vor evolua lucrurile in Romania in acest an electoral, Soria Blatmann a sustinut că 2004 este important pentru Romania si in ceea ce priveste aderarea la Uniunea Eurpeana. Ea a precizat că misiunea organizatiei Reporteri fara frontiere a fost de a sensibiliza atit autoritatile, cit si jurnalistii, acestia din urma trebuind sa reziste presiunilor politice.
XS
SM
MD
LG