Linkuri accesibilitate

Rolul trupelor americane de la Fallujah preluat de forţe irakiene


Puscasii marini americani s-au retras de pe pozitiile lor din sud-estul localitatii Falugia, in fata avansarii trupelor aflate sub comanda lui Jassem Mohamed Saleh, unul dintre fostii generali ai regimului sadam Hussein. Retragerea fortelor americane survine dupa ce un comandant american a afirmat ca se ajunsese la un proiect de acord prin care operatiunile de securitate din oras, erau preluate de o noua forta irakiana.

Generalul american JOHN ABIZAID, cel mai important militar american din regiune afirmase ca aceasta evolutie este o posibilitate si nu un acord final. El a mai spus ca se antreneaza o forta irakiana care sa patruleze in localitatea Falugia. Generalul Abizaid a refuzat sa confirme numirea generalului irakian Saleh in fruntea acestei forte si sa dea alte detalii.

La rindul sau, generalul irakian a declarat agentiei Reuter ca noua forta va ajuta trupele de aparare civila irakiene si politia irakiana sa mentina ordinea in oras. Se crede ca in Falugia se afla in jur de 1500 de insurgenti. Viitoarea forta irakiana de aparare ar urma sa aibe in componenta 900 de fosti militari si politisti irakieni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG