Linkuri accesibilitate

PNL, PD, PUR şi PRM: guvernul încearcă să obstrucţioneze opoziţia în pregătirea alegerilor


Partidul National Liberal si Partidul Umanist Roman considera, la rindul lor, ca partidul de guvernamint cauta sa obstructioneze opozitia in pregatirea alegerilor, blocind depunerea in timp util a dosarelor candidatilor. Partidul Democrat crede ca este incorect sa se schimbe regulile “ in timpul jocului”.

Guvernul Romaniei a modificat miercuri printr-o ordonanta de urgenta o serie de prevederi din pachetul de legi anticoruptie stabilind ca persoanele care vor candida la functii in stat - de la presedinte la primar – vor trebui sa isi declare averea.

Reprezentatul Partidului Democrat in biroul electoral central, Corenliu Turianu a afirmat, citat de agentia Mediafax, ca deoarece ordonta guvernamentala nu a fost publicata inca in monitorul oficial, ea nu este deocamdata un document oficial.

Partidul Romania Mare a contestat la Biroul electoral central obligativitatea depunerii declaratiilor de avere. In opinia liderului PRM declararea averilor ale tuturor candidatilor in alegerile locale din luna iunie ar insemna un blocaj total al mecanismului electoral”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG