Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


saptamina trecuta de reprezentatii coalitiei internationale si cei ai guvernului interimar irakian cu insurgenţii din Fallujah. In caz ca aceasta conditie nu este respectata - a mai declarat generalul Conway - fortele americane, care au inconjurat orasul, vor lansa o noua ofensiva.

Cu citeva saptamini in urma, patru americani au fost ucisi la Fallujah, cadavrele lor fiind mutilate si tirite pe strazile orasului. Acest eveniment a provocat o replica a trupelor americane – zeci de militari americani si sute de irakieni si-au pierdut viata in confruntarile care au urmat.

Pe de altă parte, generalul American Martin Dempsey a apreciat ca 40 la suta din noile forte de securitate irakiene nu-si mai fac datoria iar 10 la suta au lucrat chiar impotriva intereselor americane, in ultimele trei saptamini de ciocniri violente.

La Londra, premierul britanicTony Blair a precizat ca nu va mari numarul trupelor britanice in Irak, dupa atacurile teroriste de ieri de la Basra, soldate cu moartea a 68 de personae. Basra se afla in zona de securitate britanica.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG