Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Majoritatea victimelor sint politisti si civili – si cel putin 10 elevi. Noul ministru de interne al Irakului, Samir Sumaidy a condamnat atacurile: “Astazi s-a comis o noua crima, un nou masacru. Teroristii au ucis inca un grup de inocenti, de copii inocenti si in acest fel au mai inregistrat o victorie in drum spre telul lor si anume sa distruga sansele Irakului de a deveni o democratie libera si stabila”.

Cum Basra se afla in zona de ocupatie britanica, premierul Tony Blair a apreciat ca rebelii irakieni sint atit de disperati, incit ataca si tintele cele mai lipsite de aparare: copiii.

La rindul sau ministrul de externe britanic Jack Straw a declarat: “Este vorba de rebeli care incearca sa impiedice tranferul suveranitatii in miini irakiene. Multi s-ar putea intreba care este logica acestei strategii? Raspunsul este ca nu se poate vorbi de o strategie. Scopul atacurilor este sa creeze panica ..atit. Dar nu vor reusi”.

Paul Bremer, administratorul civil American al Irakului, a condamnat atacurile de la Basra. “Teroristii sint gata sa omoare cit mai multi oameni, pe oricine. Astazi au ucis si elevi, pe linga politisti. Acesti teroristi au o imagine foarte diferita de a noastra despre viitorul Irakului. Pentru ca este clar ca nu vor un Irak democratic. Ei vor un Irak, in care puterea deriva din violenta” –a declarat administratorul American al Irakului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG