Linkuri accesibilitate

Mugur Ciuvică (AP) despre recunoştinţa PSD faţă de unul din sponsorii campaniei electorale din 2000


Purtătorul de cuvînt al Acţiunii Populare, Mugur Ciuvică a declarat că unul dintre sponsorii oficiali ai PSD, Vasile Turcu a fost recompensat material de PSD pentru ajutorul dat în campania electorală din 2000.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, Ciuvică a arătat că Vasile Turcu face parte din delegaţia oficială a lui Iliescu în vizitele în străinătate şi a fost recompensat de Iliescu, în 7 februarie 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de ofiţer.

Potrivit lui Ciuvică, doar pentru lucrările de renovare a Muzeului Naţional de Istorie, Romconstruct, firma lui Vasile Turcu, a încasat în 2002 peste 91 miliarde de lei.

El a mai vorbit despre privatizarea fostelor ICRAL-uri, jumătate dintre acestea fiind cumpărate de Vasile Turcu: ROM VIAL S.A. (fostul ICRAL sector 1), ORIZONT (fostul ICRAL sector 6) şi TITAN AL (fostul ICRAL sector 3).

Noul proprietar primeşte un comision din chiria plătită de cei care locuiesc în clădirile administrate de fostele ICRAL-uri, spaţii aflate în proprietatea municipiului Bucureşti. În plus, primeşte bani din bugetul Primăriei, prin intermediul Administraţiei Fondului Imobiliar pentru realizarea unor lucrări de reparaţii la clădirile respective.
XS
SM
MD
LG