Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi au semnalat intenţia de a accepta un plan ONU pentru instalarea unui guvern interimar. Propunerea Naţiunilor Unite vizează transformarea actualului Consiliu interimar de Guvernare într-un guvern provizoriu, după 30 iunie, data decisă pentru transferul puterii către o autoritate irakiene. Dar, a precizat preşedintele Bush, "forţele coaliţiei vor rămîne în Irak să sprijine demersurile noului guvern." Referindu-se la conflictul israelo-palestinian, preşedintele Bush a cerut liderilor palestinieni să accepte ca Israelul să păstreze o serie de aşezări în Cisjordania, în conformitate cu planul prezentat de guvernul Ariel Sharon.

Tony Blair a declarat: "Salutăm propunerea Israelului de dezangajare din Gaza şi părţi din Cisjordania. Dorim o întîlnire cît mai curînd posibilă a Quartetului pentru a discuta felul în care poate fi sprijinită autoritatea palestiniană în special, pe plan economic, politic şi în privinţa securităţii pentru a răspunde la această ofertă."

Potrivit unei declaraţii făcute astăzi de Javier Solana, responsabil cu politica externă a Uniunii Europene, aşa-numitul "quartet" care a elaborat foaia de parcurs, planul internaţional de pace în Orientul Apropiat, ar urma să se reunească la sfîrşitul acestei luni la Berlin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG