Linkuri accesibilitate

Moldova preia preşedinţia Consiliului premierilor din ţările CSI


În Kirghistan a avut loc vineri reuniunea Consiliului premierilor din ţările CSI, structură a cărei preşedinţie rotativă a fost preluată de Republica Moldova. Iată ce a declarat cu această ocazie premierul Vasile Tarlev:

„Moldova va face tot ce-i va sta în putinţă pentru obţinerea de progrese semnficative între ţările CSI, în timpul mandatului său. Sper ca această perioadă, acest an, să marcheze o nouă pagină în istoria cooperării noastre şi în rezolvarea problemelor care mai există”.

O părere mult mai pesimistă despre viitorul CSI a exprimat zilele trecute, în parlamentul de la Minsk, preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukashenka. Făcînd o comparaţie între organizaţia fostelor republici sovietice şi Uniunea Europeană, Lukashenka a spus:

„Spre deosebire de Uniunea Europeană, o organizaţie dinamică şi care se dezvoltă rapid, Comunitatea Statelor Independente pare să lîncezească, este inertă şi lispită de voinţă. Această structură încă mai respiră, dar în ultimul an nu a rezolvat nici o problemă importantă”.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG