Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agenţiei Basa-Press, CUC a audiat vineri raportul prezentat de seful Comisiei de conciliere, comandantul grupului de observatori militari din partea Ucrainei, colonelul Viktor Pakulko, potrivit caruia membrii Comisiei au examinat un numar de 137 de acte referitoare la problema in cauza, insa n-au reusit sa formuleze un set de recomandari general acceptat. Membrii CUC au fost de acord sa ofere Comisiei de conciliere inca trei saptamani, urmand sa examineze rezultatele activitatii acesteia pe 29 aprilie.

Administratia transnistreana insista asupra retragerii din Tighina a contingentului de politie moldoveneasca, pe motiv ca aceasta nu-si mai onoreaza atributiunile descrise in regulamentele adoptate dupa razboiul din 1992. Autoritatile locale de la Tighina au intreprins in ultimul timp un sir de actiuni unilaterale in acest sens, condamnate atat de oficialitatile moldovene, cat si de reprezentantii OSCE.

In alt context, CUC a adoptat vineri decizia privind crearea unui post permanent de observatori militari la Dorotcaia, sat situat pe partea stanga a Nistrului, dar aflat in subordinea administrativa a Chisinaului. Grupul de observatori, format din patru ofiteri, cate unul din partea Rusiei, Ucrainei, Chisinaului si Tiraspolului, urmeaza sa-si inceapa activitatea pe 12 aprilie. Instituirea acestui nou post de observatori militari la Dorotcaia, va permite, potrivit Comandamentului fortelor de mentinere a pacii, o mai buna supraveghere a situatiei din centrul Zonei de securitate de-a lungul Nistrului.
XS
SM
MD
LG