Linkuri accesibilitate

FMI: unele politici ale Chişinăului sunt în contradicţie cu SCERS


Negociatorul principal al Fondului Monetar Internaţional in relatia cu Republica Moldova, Marta de Castello Branco şi-a exprimat satisfacţia de a fi ajuns la un punct de vedere comun cu Guvernul privind cauzele sărăciei şi corupţiei în Republica Moldova.

Totuşi, a precitat oficialul FMI , în cadrul unei conferinţe de presă, mai există încă divergenţe între Guvern şi FMI în ceea ce priveşte modalităţile de implementare a sarcinilor incluse în Strategia de Crestere Economica si Reducere a Saraciei. Evaluarea SCERS a fost principalul subiect de discuţii dintre autorităţi şi actuala Misiune a Fondului.

Solicitată să precizeze în ce domenii, în opinia FMI, s-au înregistrat regrese în promovarea reformelor, Marta de Castelo Branco a spus că unele politici ale Guvernului sunt în contradicţie cu spiritul SCERS.

De exemplu, impunerea unor restricţii la exporturi, introducerea artificială a monopolurilor, amendarea legislaţiei în sensul impunerii unei taxe pentru operaţiunile off-shore si modificarea Legii cu privire la produsele petroliere, ce va spori imixtiunea statului in afaceri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG