Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, Nicholson a afirmat că Guvernul de la Bucureşti s-a restructurat ca răspuns la criticile din raportul Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European.

Ea a adăugat că PE a cerut Comisiei Europene să reorienteze procesul de aderare a României la UE, pentru ca problemele principale - corupţia, justiţia şi administraţia publică - să fie rezolvate.

În acest context, Emma Nicholson a calificat Raportul adoptat de Parlamentul European privind aderarea României la UE ca "un duş rece" pentru trezirea sistemului democratic şi politic din Româna.

"Corupţia, corupţia, corupţia" - aceasta este ce mai importantă problemă a României în momentul de faţă, iar dacă această problemă se rezolvă, majoritatea celorlaltor probleme îşi vor găsi un răspuns - a declarat raportorul Parlamentului European pentru România.

În ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar, care a fost marcat de probleme în anii anteriori, Emma Nicholson este de părere că ea va permite inclusiv o mai bună protecţie a persoanelor vulnerabile şi a copiilor români aflaţi în dificultate.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG