Linkuri accesibilitate

Mohamed El Baradei cere Iranului să nu reia procesul de îmbogăţire a uraniului


Presedintele agentiei Internationale pentru energie atomica, Mohamed El Baradei a cerut Iranului sa nu reinceapa operatiunile de imbogatire a uraniului. Declaratia lui El Baradei survine dupa ce ministrul iranian de externe KAMAL KARAZI a declarat ca tara sa are “ dreptul legitim” de a continua aceste activitati. Uraniul imbogatit este folosit atit pentru producerea de energie nucleara cit si pentru arme atomice.

Afirnmatiile sefului diplomatiei de la Teheran survind dupa ce Statele Unite si aliatii lor europeni au cazut de acord la Viena asupra unui proiect de rezolutie prin care sa fie criticat regimul iranian pentru ca nu a declarat anumite componente ale programului sau nuclear.

“Iranul si-a incalcat ani de-a rindul obligatiile si trebuie sa recistigam increderea . Acest proces o sa ne ia citva timp si cred ca suspendarea activitatilor de imbogatire a uraniului este un lucru important in cladirea acestei increderi” - a declarat seful Agentiei Natiunilor Unite pentru energie atomica, Mohamed El Baradei.
XS
SM
MD
LG